16 Березня 2018
Новини

Чим небезпечна вода у пластикових пляшках?

Чим небезпечна вода у пластикових пляшках?

90% зразків води у пляшках забруднені мікропластичними частинками.

Про це свідчить дослідження, яке провела журналістська організація Orb Media разом із Університетом штату Нью-Йорк у Фредоні. Під час експерименту було досліджено вміст 250 пластикових пляшок 11 різних марок, придбаних у дев'яти різних країнах.

Читайте також: Небезпечні харчові домішки

Дослідження показали, що 90% зразків води були забруднені мікропластичними частинками. У середньому в літрі води траплялося 10 таких частинок, кожна з яких мала розмір трохи більший, аніж ширина людської волосини. Пише life.pravda.com.ua.

Дослідження доводить, що вода у пляшках забруднена через пластикову упаковку і частково – під час розливу. А якщо порівняти із водою з-під крана, то такий рівень забруднення мікропластиковими частинками приблизно вдвічі більший, аніж навіть у водоймах, озерах та річках.

Поки що вченим не відомо, який вплив на здоров'я людини мають мікропластикові частинки. Адже, за їхніми словами, пластик складається з багатьох досі не відомих хімічних елементів.

До речі, згідно з Європейською агенцією безпеки харчової продукції 90% знежиреного пластику може пройти крізь людський організм, не завдавши йому шкоди. Проте решта може потрапити у кишечник або пройти через лімфатичну систему і серйозно вплинути на організм.

Читайте також: Як вивести лишню воду з організму

Українські ж експерти кажуть, що ПЕТ-тару найкраще використовувати тільки у виключних випадках. Коли немає іншої можливості використати інший резервуар для рідини. Наприклад, ви пішли у подорож. Зрозуміло, що скляна пляшка додає ваги. Тому як варіант можна використати пластикову.

Колір тари теж має значення. Найбільш небезпечними є сині пляшки. Порада така: обирайте більш прозору та більш жорстку тару.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали