15 Березня 2018
Новини

Відтепер реєстрацію домашніх тварин проводитимуть у Луцькому ЦНАПі

Відтепер реєстрацію домашніх тварин проводитимуть у Луцькому ЦНАПі

Вперше в Україні запровадили можливість зареєструвати домашнього улюбленця через Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку.

Для реєстрації тварини необхідно звернутися у ЦНАП м. Луцька.

Читайте також: Циркові єноти влаштували в магазині п'яний дебош

Як поінформували у департаменті «Центру надання адміністративних послуг у місті Луцьку», з необхідних документів із собою треба мати: паспорт громадянина України та ідентифікаційний код власника домашньої тварини; ветеринарний паспорт для тварини (за наявності або у разі розбіжності місця реєстрації та фактичного проживання); документ, що підтверджує право на пільги власника домашньої тварини (при наявності), платіжний документ та фото тварини.

Читайте також: На Філіппінах знайшли тушу гігантської морської тварини (відео)

Власник реєструє улюбленця та отримує персональний онлайн-кабінет. Отримавши спеціальний мікрочип або жетон з QR-кодом, тварина надійно захищена від втрати та отримує багато інших переваг.

Вартість жетона становить 40 гривень.

Нагадаємо, раніше для вирішення проблеми з безпритульними тваринами та швидкого повернення загублених тварин власникам, рішенням Луцької міської ради було прийнято обов’язкову реєстрацію всіх хатніх тварин міста Луцька та впроваджено програму ідентифікації тварин жетонами з QR-кодом.

Довідково:

Animal-id.info – це міжнародна онлайн-платформа, яка об’єднує дані про ідентифікованих тварин, їхніх власників та організації, які працюють з тваринами. Система генерує дані й надає можливості муніципалітетам та іншим організаціям працювати з ними.

Реєстрація на платформі дозволить не лише контролювати кількість домашніх тварин, а й запобігти зростанню чисельності безпритульних собак та котів, підвищити рівень відповідальності людей за чотирилапих вихованців і попередити жорстоке ставлення до них.

Читайте також: На Марсі знайшли останки невідомої тварини 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему