15 Березня 2018
Новини

Викрито злочинців, які врізалися у найбільший нафтопровід на Волині та Львівщині

Викрито злочинців, які врізалися у найбільший нафтопровід на Волині та Львівщині

Таким чином вони викрали нафтопродуктів на більш як 4 мільйони гривень.

Волинські правоохоронці викрили міжрегіональну організовану озброєну групу, до складу якої входило близько 25 осіб, що спеціалізувались на крадіжках нафтопродуктів у особливо великих розмірах на території Волинської та Львівської областей.

Використовуючи у якості засобів та знарядь вчинення злочинів високовартісну спецтехніку та обладнання, численний транспорт, засоби зв'язку, спеціально пристосовані приміщення, правопорушники «врізалися» у магістральний нафтопровід компанії «Прикарпатзахідтранс», звідки упродовж останніх трьох тижнів викрали 163 тонни дизельного пального, заподіявши збитки на загальну суму 4 млн. 140 тис. грн.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

«Успішно вчинивши цю крадіжку, 14 березня 2018 року група розширила свою протиправну діяльність та з метою заволодіння нафтопродуктами на території Львівської області здійснювала «врізку» у найбільшу в світі систему магістральних нафтопроводів «Дружба». На цьому етапі злочинна діяльність групи була припинена.

Загалом до операції із викриття правопорушників упродовж 14-15 березня одночасно залучено 120 правоохоронців – прокурорів, оперативників та слідчих.

Також проведено 42 обшуки, виявлено та вилучено 3 одиниці зброї, у тому числі автомат та кулемет, викрадене пальне в об'ємі 60 тонн, готівкові кошти, коштовності, затримано 15 осіб.

Попередньо дії зловмисників кваліфіковані як вчинені організованою групою крадіжки в особливо великих розмірах та пошкодження магістральних нафтопроводів (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 5 ст. 185, ч. 3 ст. 292 КК України).

Тривають невідкладні слідчі дії.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему