12 Березня 2018
Новини

Трамп вирішив засудити Каліфорнію

Трамп вирішив засудити Каліфорнію

Міністр юстиції і генеральний прокурор США Джефф Сешнс подав до суду на американський штат Каліфорнія через його закони щодо міст-притулків для мігрантів. Про це повідомляє Associated Press.

Згідно з позовом, влада має намір заблокувати три закони і змусити штат співпрацювати з імміграційних питань. Зокрема, оскаржуються положення, що забороняють поліцейським питати людей про громадянство або брати участь в діях федеральних служб. В адміністрації президента США Дональда Трампа вважають, що місцеві закони є неконституційними і не дозволяють агентам виконувати свою роботу.

Читайте також: Трамп заявив, що хоче подружитися з Кім Чен Ином

Протягом доби генпрокурор має намір зустрітися зі співробітниками правоохоронних органів штату. «Мін'юст і адміністрація Трампа будуть боротися з цими несправедливими, нечесними і неконституційними заходами, - йдеться в підготовленої промови Сешнс. - Я вірю, що ми виграємо».

Каліфорнійські закони були прийняті після обіцянок президента збільшити число депортації людей, що живуть в США нелегально. Відповідно до одного з них, роботодавцям заборонено давати імміграційним агентам доступ до робочих місць співробітників або переглядати їх справи без повістки в суд або ордера. Це зроблено, щоб запобігти рейдам на офіси. Інший забороняє місцевій владі укладати контракти на затримання нелегалів з комерційними організаціями і Імміграційною та митною поліцією.

Читайте також:  Трамп звинуватив Україну в спробі зірвати його президентство

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему