12 Березня 2018
Новини

Перший одностатевий шлюб Австралії розпався через 48 днів

Перший одностатевий шлюб Австралії розпався через 48 днів

Перший одностатевий шлюб у Австралії розпався через 48 днів через смерть одного з подружжя. Про це повідомило інформаційне агентство Reuters з посиланням на парламент штату Квінсленд.

Джо Грант одружилася зі своєю дівчиною Джилл Кіндт 15 грудня 2017 роки після восьми років стосунків. Церемонія відбулася в саду їхнього будинку в прибережному районі Саншайн-Кост менш ніж через тиждень після легалізації одностатевих шлюбів.

Через хворобу Грант австралійська влада дозволили їм укласти шлюб без обов'язкового 30-денного очікування після подачі заяви. Таким чином вони стали першою гомосексуальною подружньою парою країни. Грант померла 30 січня через рідкісну форму раку.

«Мати Джо вірить, що весілля значило для її дочки дуже багато і дозволило їй прожити трохи довше і відзначити з родиною ще одне Різдво», - зазначила міністр юстиції штату Іветт Д'ат.

Рішення про легалізацію одностатевих шлюбів в Австралії було прийнято абсолютною більшістю голосів палати представників парламенту після референдуму, на якому 62 % австралійців проголосували за легалізацію. 9 грудня генерал-губернатор Австралії затвердив законопроект, і країна стала 26-ю державою, де дозволені подібні шлюби.

За даними парламенту, з моменту легалізації таких шлюбів тільки в одному Квінсленді було укладено 159 одностатевих шлюбів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему