7 Березня 2018
Новини

У луцькому виконкомі сперечалися про різке підняття тарифів за оренду білбордів

У луцькому виконкомі сперечалися про різке підняття тарифів за оренду білбордів

Різке підвищення орендної плати за борди викликало суперечки на засіданні виконкому.

Депутати не підтримали рішення про обговорення проблеми різкого підняття тарифів рекламістам за оренду білбордів.

На минулому засіданні виконкому суттєво збільшили обсяг орендної плати за розміщення реклами на бордах. Луцькі підприємці-рекламісти кажуть, що тарифи підняли без попередження і надто різко.

За словами голови Асоціації рекламістів Волині Сергія Ковальчука, з 1 січня тариф за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів зріс на 77%, а згідно з рішенням виконкому з 1 березня зросте ще на 49%. 

Депутат Юлія Вусенко під час засідання виконкому звернулася із проханням розглянути питання, яке хвилює підприємців, однак виконувач обов’язків міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що проект рішення Юлією Вусенко підготовлений неграмотно і поданий неправильно. Тому, можливо, це питання розглянуть на наступному засіданні виконкому, коли буде підготовлений правильний проект рішення.

Обговорення питання викликало активну дискусію.

«Виконком вправі регулювати питання по тарифах, – зауважив Григорій Пустовіт. – Кожне рішення, яке ми приймаємо, регулюємо тарифи, воно завжди викликає резонанс. Коли підвищуємо тарифи, це відповідає інтересам одних, але не подобається іншим. Це питання в якоїсь частини населення буде викликати незадоволення, а для іншої частини воно виправдане.

Луцьк зараз перетворений на місто квітучих білбордів. Цьому бізнесу постійно давали знижки 35%, а сьогодні ми кажемо – період постійних пільг для одного сегменту бізнесу має завершитись.

При цьому Пустовіт зауважив: «Але є депутат, яка хоче отримати на цьому питанні політичні дивіденди. Вона може це зробити, але просимо, зробіть правильно, подайте правильний проект. Якщо ви хочете підняти тариф на 0,1% – це питання, яке варте уваги? Що сьогодні ми будемо розглядати? Як будемо оформляти його? Заднім числом? Не ставте працівників рекламного відділу в ситуацію, з якої вони не зможуть вийти».

У підсумку члени виконкому не підтримали ініціативи про розгляд цього питання на нинішньому засіданні виконкому.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему