5 Березня 2018
Новини

Скасовано заборону на болгарську вакцину БЦЖ

Скасовано заборону на болгарську вакцину БЦЖ

Державна служба з контролю лікарських засобів скасувала раніше видане розпорядження про тимчасову заборону вакцини від туберкульозу (БЦЖ) болгарського виробництва.  

Розпорядження  про це опублікуване на офіційному сайті Держлікслужби.

Група оперативного реагування після розслідування встановила відсутність причинно-наслідкового зв’язку між смертю немовляти на Сумщині та використанням вакцини БЦЖ болгарського виробництва.

Як зазначено в повідомленні, 2 березня Міністерство охорони здоров’я України заявило, що випадок смерті дитини на Сумщині не пов’язаний з вакцинацією БЦЖ. Згідно з висновками, смерть не пов’язана зі щепленням проти туберкульозу.

Нагадаємо, 1 березня в Україні тимчасово заборонили медичний імунобіологічний препарат «Вакцина БЦЖ, ліофілізована» болгарського виробництва через випадок смерті після імунізації. Підставою для такого рішення стало повідомлення з Білопільської районної лікарні (Сумська область) про те, що після щеплення від туберокульозу померло немовля. Дитину щепили на третій день після народження, відповідно до календаря щеплень.

Довідково:

Вакцину БЦЖ, яку використовують в Україні, виробляють у Болгарії. Вона, як ствержує МОЗ, якісна та безпечна, прекваліфікована Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему