2 Березня 2018
Новини

З’явився аудіопутівник «Луцьк. Прогулянки містом»

З’явився аудіопутівник «Луцьк. Прогулянки містом»

Презентація путівника Катерини Теліпської «Луцьк. Прогулянки містом» в аудіоформаті відбулася напередодні.

Такий довідник допоможе ознайомитися з інформацією про місто людям із порушеннями зору, але які не володіють шрифтом Брайля. Крім того, він буде корисний людям, які мають розлади читання (дислексію), а також літнім людям. Розповіли у відділі інформаційної роботи міської ради.

Як зазначено в повідомленні, реалізація проекту «Луцьк у долонях» спрямована на вирішення питань інформаційної доступності для людей з порушеннями зору, а також допоможе їм зорієнтуватися у місті Луцьку.

Нагадаємо, проект «Луцьк у долонях», який реалізовує Braille studio, став переможцем конкурсу громадських ініціатив, оголошеного Луцькою міською радою 2017 року.

У межах проекту студією друку шрифтом Брайля «Braille studio» видано рельєфно-крапковим шрифтом Брайля туристичний путівник авторства Катерини Теліпської «Луцьк – прогулянки містом» накладом 30 примірників.

У книзі, окрім власне шрифту Брайля, можна побачити й рельєфно-графічні зображення видатних архітектурно-історичних пам'яток міста Луцька.

Голова громадської організації «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук розповів, що незабаром у Луцьку буде реалізовано ще кілька проектів, направлених на те, аби зробити місто доступнішим для людей із вадами зору. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему

Останні матеріали