2 Березня 2018
Новини

YouTube став на захист агресивних нацистів

YouTube став на захист агресивних нацистів

Модератори YouTube відмовилися видаляти ролики неонацистського угруповання Atomwaffen Division, члени якої пов’язані з декількома вбивствами на території Сполучених Штатів. Про це повідомляє видання The Daily Beast

За словами журналістів, канал організації продовжує функціонувати, незважаючи на безліч претензій з боку користувачів. Глядачі щодня скаржаться на те, що відео порушує політику хостингу, однак записи все одно залишаються у відкритому доступі.

На одному з роликів замасковані члени угруповання кричать: «Газ євреям, расова війна зараз», – а потім починають стріляти зі зброї. Попередження на відео свідчить, що воно було визначене спільнотою YouTube як «неприйнятне для деяких користувачів». Проте його можна подивитися, натиснувши кнопку «Я розумію і хочу продовжити».

Скандальний канал був створений 29 червня 2017 року. За час його існування автори завантажили 12 роликів.

Читайте також: «Няш-мяш» Поклонська: «Сатаніст, нацист, ґвалтівник!» (відео)

У коментарях для видання The Daily Beast представники YouTube повідомили, що не збираються видаляти ролики з платформи. Замість цього модератори вирішили ставити перед відео плашку-попередження, а також закривати коментарі. «Ми вважаємо, що цей підхід забезпечує хороший баланс між наданням свободи висловлювати свою думку і обмеженням можливостей для просування спірного контенту на YouTube», – заявили співробітники відеохостингу.

В травні 2017 року влада штату Флорида заарештували члена угруповання Atomwaffen Division Девона Артура, який підозрюється у вбивстві сусідів по кімнаті. У січні 2018 року поліцейські затримали іншого прихильника неонацистських поглядів Сема Вудворда, підозрюваного у вбивстві єврея-однокласника.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему