1 Березня 2018
Новини

Знайдено віруси, які схожі на людей

Знайдено віруси, які схожі на людей

Міжнародна група вчених з Франції і Бразилії виявила новий різновид гігантських мімівірусів, які мають складний генетичний апарат, раніше невідомий ні у одного з вірусів. Названі тупанвірусами, вони подібні до еукаріотичних організмів, що включають в себе людей. Стаття дослідників опублікована nature.com.

Вважалося, що віруси відрізняються від інших облігатних (що живуть в організмі господаря) паразитів тим, що використовують для розмноження механізми, що належать зараженій клітині. Більшість з них майже не має генів, що кодують елементи апарату синтезу білків, такі як рибосоми, транспортні РНК (тРНК), ферменти і білкові чинники, що забезпечують безперервність процесу трансляції. Однак в 1992 році був виявлений мімівірус, який відрізнявся від інших вірусів гігантськими розмірами, великим геномом і наявністю сотень генів, що кодують тРНК і інші компоненти апарату трансляції.

Читайте також: Виявлено новий вірус масового ураження

У новій роботі вчені описують два нові штами тупанвірусов, що мають довгі циліндричні капсидні хвости. Вони були виділені з амеб Acanthamoeba castellanii і Vermamoeba vermiformis, що живуть в озерах з високою лужністю і на морській глибині. Гігантські віруси отримали свою назву на честь бога Тупа, якому поклонялися індіанці гуарані в Південній Америці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему