27 Лютого 2018
Новини

Виявлено новий вірус масового ураження

Виявлено новий вірус масового ураження

У Мережі зареєстровані перші докази роботи нового масового сервісу-здирника Data Keeper. Про це повідомив портал bleepingcomputer.com.

Перші жертви вірусу-шифрувальника з’явилися через два дні після його офіційного релізу в даркнеті. Шкідливе програмне забезпечення шифрує файли на комп’ютерах жертв і вимагає викуп у криптовалюті.

DataKeeper  заражає сервіс, доступ до його коду видається за запитом, це різновид RaaS (Ransomware-as-a-Service, «вимагання як послуга»). Зареєструвавшись на спеціальному порталі, будь-який охочий може приєднатися до кіберзлочинців, досить лише ділитись отриманою здобиччю з розробниками.

На думку експертів компанії Malware Hunter, файли шифруються за допомогою подвійного алгоритму AES і RSA-4096. DataKeeper також обчислює і намагається зашифрувати всі загальні мережі, до яких може отримати доступ. При цьому розроблений вірус не додає спеціальне розширення в зашифровані документи, що позбавляє жертв можливості зрозуміти, які файли вражені.

Це вже третій «штам» RaaS, пропонований кіберзлочинцями з початку року. Йому передували різновиди, так звані Saturn і Gand Crab. На відміну від «побратимів», Data Keeper не має фіксованого авансу в 30 відсотків від виручки тих, хто підписався на сервіс шахраїв. Сума за користування сервісом не розголошується.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему