28 Лютого 2018
Новини

Прес-конференція Порошенка «Виклики-2018»: основні акценти

Прес-конференція Порошенка «Виклики-2018»: основні акценти

Вперше за рік, Президент України Петро Порошенко провів двогодинну прес-конференцію. До речі, захід  анонсували лише за день до проведення.

За цей час глава держави відповів на питання понад 20 журналістів.

Кадрові зміни

На початку виступу Петро Порошенко заявив, що вже найближчими днями чекає від Верховної Ради прийняття важливих рішень та кадрових змін. Вони  стосуватимуться  нового складу Центральної виборчої комісії, омбудсмена з прав людини та голова Рахункової палати. А також  голови НБУ. Водночас віе запевнив, що розпускати Верховну Раду не збирається, бо на минулій сесії її роботою він задоволений. Крім того, він наголосив парламент ухвалить закон про Антикорупційний суд вже до до кінця поточної сесії. с

АТО і армія

Президент наголосив: «Ми будемо дотримуватися мінських домовленостей і наполегливо домагатися розміщення миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй на прийнятних для України умовах». Також він висловив сподівання, що після виборів у Росії відновляться переговори щодо миротворців ООН на Донбасі на вищому рівні.  

Президент наголосив, що в даний час пріоритетним українська сторона вважає саме мирний, політико-дипломатичний спосіб відновлення територіальної цілісності та вкотре підкреслив: «Україна буде дотримуватися Мінських домовленостей і наполегливо добиватися розміщення миротворчої місії ООН на прийнятних для України умовах».

Про звільнення полонених Порошенко зазначив: «Я планую, що нам вдасться повернути двох заручників до кінця тижня, можливо, навіть у пятницю... Думаю, що воно не зірветься. Але можу сказати, що це є на моєму найвищому контролі, і я цим займаюся особисто».

Одним з головних пріоритетів у цьому він назвав посилення української армії.

Миротворці

На запитання стосовно перспективи запровадження миротворчої місії ООН на окупованій частині Донбасу Президент Петро Порошенко зазначив:  «Миротворці – важлива складова мирного відновлення суверенітету та територіальної цілісності і незалежності нашої держави. Хочу всім нагадати, що цю ініціативу я озвучив ще 2015 року, і, на жаль, лише тепер вона здобуває дедалі більшу підтримку серед наших партнерів».

Президентські вибори

Конкретної відповіді на питання про те, чи братиме участь у президентських виборах він не дав, але заявив, що «не програв у своєму житті ще жодної виборчої кампанії».

«Я точно 100% буду брати участь у президентських виборах. Як виборець. Точно буду голосувати і буду голосувати в Україні, в Києві. Можу назвати адресу виборчої дільниці – це буде Будинок офіцерів», – відповів він ухильно.

Українсько-польські відносини

Відповідаючи на питання польського журналіста про напружені останнім часом відносини між Києвом та Варшавою Порошенко зазначив: «Повірте мені, ми не потребуємо того, щоб нам хтось казав, яких українських героїв ми повинні вшановувати, а яких ні - ми самі розберемося. Також як і ми не радимо, кого Польща повинна вшановувати, а кого ні».

Статки і Мальдіви

На запитання про статки Порошенко зазначив: «Коли я обирався президентом мої статки були набагато більші, ніж вони є зараз. Я єдиний президент, який маю таку динаміку».

На незручне запитання про його різдвяний відпочинок на Мальдівах Президент запевнив, що літав на острови за своїм паспортом та за своїм прізвищем і з відповідною реєстрацією у прикордонників. «У президента України немає відпусток, оскільки відповідно до Конституції він не може доручити виконання своїх обов'язків нікому», - зазначив він.  При цьому додав, що з державного бюджету не витратив на неї жодної копійки.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали