28 Лютого 2018
Новини

Через 50 років замість 218 країн буде 600 міст

Через 50 років замість 218 країн буде 600 міст

К'єлл Нордстрем – професор шведської школи економіки, в Європі вважають мало не новим Нострадамусом. Ось що він пророкує:

1. Ми знаходимося на початку найшвидшої урбанізації людства. Ключове тут поняття – «початку». Нам здається, що все вже відбулося і закрутилося, а насправді це лише старт.

2. Країни вмирають як структури. Через 50 років замість 218 країн буде 600 міст. Вже через 25 років не буде, наприклад, Австрії, тому що вже зараз Австрія – це Відень і якісь там містечка поруч. Це станеться через зміну системи сприйняття інформації, розвитку транспорту і технологій в цілому.

3. Все, що може бути відцифровано, буде відцифровано. Медицина, безпека, освіта, армія – повністю все.

4. Інформація розвивається так, що ми маємо вчитися щоранку. Через 5 років при прийомі на роботу начальник не буде вибирати: чи взяти Васю, який знає англійську, або Олексія, який не знає. Мова буде йти про те, взяти Васю з високим рівнем знання англійської чи дуже високим рівнем. Іншим не знайдеться місця в світі. Інформація розвивається кожен день, а ми – ні. У новій парадигмі ми всі любителі, але це створює величезні можливості для бізнесу, тому що нам потрібні компанії, які будуть постійно закривати розрив між новою інформацією і знаннями. Тепер жодна компанія не може впоратися самостійно.

Читайте також: «Гість з майбутнього» розповів про те, що чекає людство (відео)

5. Цінність вищої освіти стає нікчемною. Тобто якщо ви вирішили почати заробляти, щоб ваша дитина через 10 років пішов у ВУЗ, то не витрачайте на це часу. Вузи перестануть існувати у звичному для нас розумінні.

6. При прийомі на роботу ми часто дивимося на навички здобувача, а потім тренуємо його в людських стосунках. А скоро буде все навпаки: знайдіть людину, з якою вам буде максимально комфортно, і тренуйте його в знаннях. Стати професіоналом може будь-хто. Стати приємною для вас людиною – далеко не кожен.

7. Найдурніше, що може зробити людина, – це спробувати зупинити еволюцію. Думайте. Розвивайтеся. Вже зараз у нас в голові більше інформації, ніж ми можемо розповісти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему