28 Лютого 2018
Новини

Спрогнозували час, коли людство вступить у контакт з інопланетянами

Спрогнозували час, коли людство вступить у контакт з інопланетянами

Фізик-теоретик і популяризатор науки Мітіо Каку (Michio Kaku) заявив, що людство вступить у контакт з інопланетянами в поточному столітті. Про це пише sciencealert.com.

Вчений зробив передбачення на Reddit під час онлайн-інтерв’ю із серії AMA (Ask Me Anything), відповідаючи на запитання користувача. На думку фізика, люди виявлять інопланетну цивілізацію до кінця століття, прослуховуючи радіосигнали. Необхідно буде розшифрувати їхню мову, щоб дізнатися, до якого типу позаземних цивілізацій вони належать. Однак налагодити спілкування буде важко, оскільки «брати по розуму» будуть жити, як мінімум, у десятках світлових років від Землі.

Сет Шостак (Seth Shostak), старший астроном проекту SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) також вважає, що контакт з інопланетянами відбудеться в найближчі 20 років через радіохвильовий зв’язок. У той же час фізик-теоретик Стівен Гокінг вважає, що інопланетяни становлять небезпеку для людства й люди повинні ігнорувати послання позаземних цивілізацій. З ним згодні астрономи Майкл Хіппке і Джон Лернед, які переконані, що в посланні можуть міститися шкідливі коди або небезпечна дезінформація.

Читайте також: Вчені визнали існування інопланетян, які харчуються радіацією

Згідно зі шкалою Кардашева, запропонованою радянським радіоастрономом Миколою Кардашевим, існує три категорії розумних цивілізацій у Всесвіті. В першу входять цивілізації, що використовують усі доступні ресурси на планеті, в другу – ті, що отримують енергію рідної зірки, а в третю – ті, хто вже втратили галактику.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему