27 Лютого 2018
Новини

В Іраку повісять 16 турецьких дружин бойовиків ІД

В Іраку повісять 16 турецьких дружин бойовиків ІД

В Іраку до смертної кари засудили 16 дружин бойовиків терористичного угруповання «Ісламська держава» (ІД). Про це повідомляє reuters.com.

Про винесення вироку для громадянок Туреччини повідомив представник іракського центрального кримінального суду 25 лютого. За словами судді Абдула Саттара аль-Біркдара (Abdul-Sattar al-Birqdar), підсудні зізналися, що приїхали до Іраку заради шлюбу з бойовиками, а також надавали їм допомогу в здійсненні терактів. Він додав, що рішення суду ще може бути оскаржене.

Крім того, за даними агентства, за причетність до терористичної діяльності довічно засудили ще одну громадянку Туреччини і 10 громадянок інших країн.

У той же час місцеве видання Iraqi News повідомляє про смертний вирок 15 жінкам та довічне ув’язнення для однієї туркені.

Раніше в лютому Deutsche Welle повідомляло, що в аналогічній справі в Іраку засудили до смертної кари через повішення громадянку Німеччини.

Читайте також: США звинуватили в небажанні боротися з ІР

З серпня 2017 року кримінальний суд Іраку розслідує справи кількох сотень жінок. Їх звинувачують у тому, що вони приїжджали в країну із чоловіками, які воювали на боці «Ісламської держави», або вступали в шлюб з бойовиками вже після прибуття.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему