27 Лютого 2018
Новини

Gucci розлютив індусів

Gucci розлютив індусів

Модний дім Gucci використав традиційний головний убір індійських сикхів як аксесуар на Тижні моди в Мілані. Про це повідомляє metro.co.uk.

На білошкірих моделей одягли релігійний символ індусів – дастар (тюрбан). Це рішення креативного директора Gucci Алессандро Мікеле викликало невдоволення серед людей, які сповідують індуїзм і буддизм.

32-річний актор Аван Йогіа з Індії негативно висловився на адресу Gucci в Twitter: «Можна було хоча би знайти «кольорових» моделей?» Він також закликав інших користувачів соціальних мереж публічно засудити бренд, навіть якщо це не має стосунку до їхньої культури.

Деякі все ж схвалили стилістичне рішення і вважають, що нова колекція Gucci змінить упереджене ставлення до головного убору сикхів і приверне увагу відомих дизайнерів до моделей-індусів.

Читайте також: Моделі вийшли на подіум з головами в руках

Раніше повідомлялося, що на показі в Мілані моделі Gucci виходили на подіум, несучи замість аксесуару свої голови. Крім голів, як клатчі також використовувалися «дитинчата» драконів і змії. Алессандро Мікеле представив подіумний простір у вигляді операційної палати із хірургічним столом посередині. «Наша робота – це хірургічна робота: різання, збірка і експериментування на операційному столі», – зазначив він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему