27 Лютого 2018
Новини

Розкрита причина появи особливо смертоносного раку

Розкрита причина появи особливо смертоносного раку

Вчені з Університету штату Аризона з’ясували механізм формування важкої форми раку стравоходу. Згідно з висновками дослідників, злоякісні клітини розвиваються з патологічної тканини стравоходу, ураженого синдромом Барретта, в результаті більш інтенсивного накопичення мутацій. Прес-реліз дослідження доступний на medicalxpress.com.

При синдромі Барретта плоский багатошаровий епітелій стравоходу перетворюється в циліндричний. Від цієї хвороби страждають близько трьох мільйонів жителів США, і щорічно у 0,2 відсотка пацієнтів розвивається аденокарцинома. При цьому менше ніж 15 відсотків людей із цією формою раку живуть п’ять років. Невідомо, який саме механізм провокує переродження клітин у злоякісну тканину.

Читайте також: Стверджує, що вилікувала рак олією марихуани

Біологи виявили, що геном у клітинах циліндричного епітелію стає нестабільним. У патологічній тканині накопичуються мутації, які створюють генетичну різноманітність серед клітин. При цьому швидкість виникнення дефектів у ДНК вища у тих пацієнтів, в яких, у кінцевому підсумку, розвивається пухлина. Самі ракові клітини є результатом форми природного відбору, який сприяє неконтрольованому росту.

Читайте ще: Чоловіки частіше хворіють на рак, ніж жінки

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали