26 Лютого 2018
Новини

10 місць, куди вхід навіки заборонений

10 місць, куди вхід навіки заборонений

У світі існує кілька місць, відвідування яких може коштувати людині життя. Пропонуємо вам ознайомитися з десятьма такими.

«Гора погоди»

В американському штаті Вірджинія розташований центр з надзвичайних операцій під назвою «Гора погоди». Ця секретна база є одним з основних місць для укриття високопоставлених цивільних і військових посадових осіб у разі великомасштабних лих.

Вважається, що саме в цьому місці члени Конгресу США сховалися під час терористичної атаки 11 вересня 2001 року.

Військова база PineGap, Австралія

Австралійська військова база PineGap розташована в 18 кілометрах на північний захід від міста Аліс-Спрінгс. Gap управляється США і Австралією, це один з найважливіших економічних об’єктів країни. Повітряний простір навколо бази і над нею (до 5,5 тис. метрів) обмежено.

Зона 51

У період Другої світової війни ВВС США відкрили аеропорт у 130 кілометрах від Лас-Вегаса. Неподалік висохле озеро Гум. На картах ця область позначена як Зона 51. Об’єкт не використовували до 1955 року. Після цього він знадобився для випробувань нових літаків-шпигунів. Площу бази розширили, за кілька місяців на території звели будинки, школи, кінотеатри і поля для гри в бейсбол для переведених туди військовослужбовців. База отримала назву Paradise Ranch. Весь цей час Зона 51 ретельно охоронялася. Частина інформації про неї була розсекречена влітку 2013 року. Досі через підвищену секретність об’єкта над простором обмежені польоти.

Читайте також: Найбільш захищені місця світу

Острів Грюінард

У 1942 році уряд Великої Британії викупив шотландський острів Грюінард для випробування біологічної зброї, зокрема сибірської виразки. В ході експерименту інфекція вийшла з-під контролю, загинуло 95% населення острова. До 1980-х років Грюінард вважався найнебезпечнішим місцем у світі. Лише в 1986 році вчені нарешті приступили до його «очищення». Острів оголосили безпечним для відвідування в 1990 році. Проте ніхто там так і не оселився. Експерти побоюються, що спори сибірської виразки все ще залишилися в ґрунті Грюінарда.

Північний Сентінельський острів

Північний Сентінельський острів є частиною Андаманського архіпелагу, розташований він у Бенгальській затоці. Незважаючи на те, що цей клаптик суші офіційно управляється урядом Індії, на ньому живуть небезпечні аборигени, які уникають будь-якого контакту із цивілізацією і люто опираються вторгненню. Ці люди провели 60 тис. років в ізоляції. Індійська влада закликала громадян триматися подалі від острова після того, як його мешканці вбили рибалок, котрі загубилися в океані.

Острів Повелья

Острів Повелья розташований у Венеціанській лагуні на півночі Італії. У XVIII столітті на його територію відвозили хворих на чуму. Нещасних залишали там помирати. За деякими даними, від чуми тут загинуло близько 160 тис. людей. Століття по тому на території острова побудували психіатричну лікарню. Сюди стали вивозити найбільш небезпечних людей, які ніяк не могли перебувати в звичайних лікарнях того часу. Деякі лікарі скористалися віддаленістю острова і почали проводити експерименти над пацієнтами. Це призводило до великої кількості смертей, багатьох загиблих ховали в братських могилах.

У 1968 році лікарня на острові була повністю занедбана. Відтоді сюди приїжджають лише любителі гострих відчуттів. На сьогодні острів вважається покинутим місцем. Зовсім недавно уряд Італії вирішив продати його з правом володіння протягом 99 років.

Острів Суртсей

У 1963 році на території Ісландії сталося виверження вулкана, в результаті чого був сформований новий острів площею 2,7 квадратних кілометра. Вчені з різних країн одразу звернули увагу на незвичайне явище, адже острів став прикладом виникнення нового життя. Землю назвали на честь міфологічного персонажа Сурт. На жаль, острів можливо відвідати тільки з науковими цілями, звичайним людям сюди не потрапити.

Читайте ще: Місця, де збуваються мрії

«Кімната 39»

«Кімната 39» – засекречене місце Північної Кореї. Імовірно, це бюро займається пошуком валютних коштів для Кім Чен Ина. Представники «Кімнати» використовують близько 20 рахунків у банках Китаю та Швейцарії для проведення незаконних фінансових операцій. Існує версія, що «Кімната 39» – це 39 осіб, які промишляють торгівлею зброєю і незаконним перевезенням наркотиків. Організації належать 120 зовнішньоторговельних компаній, а керує нею сам лідер КНДР.

Всесвітнє сховище насіння на Шпіцбергені, Норвегія

Всесвітнє сховище насіння на Шпіцбергені призначене на той випадок, якщо у світі закінчаться всі природні ресурси і настане голод. У сховищі заховані насінини кожного виду рослин з усього світу. Їх використають для вирощування нових рослин у разі глобального лиха.

Нагадуємо, Розкішні місця, де найменше туристів

Острів Кеймада-Гранді

Острів Кеймада-Гранді розташований у 35 км від узбережжя Бразилії. З висоти пташиного польоту цей шматок землі може здатися справжнім раєм, але насправді він кишить отруйними зміями. На острові мешкає більше ніж 4 тис. змій, серед них найбільш небезпечні в світі – наприклад, острівний ботропс (Bothrops insularis), від укусу якого відбувається швидке омертвіння тканин, тобто смерть майже миттєва. Його отрута в п’ять разів сильніша за отруту інших гадюк. Саме із цієї причини влада Бразилії заборонили відвідувати острів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему