26 Лютого 2018
Новини

95,6% декларацій Волинська митниця оформляє за принципом «єдиного вікна»

95,6% декларацій Волинська митниця оформляє за принципом «єдиного вікна»

Із 26 показників митниць України це четвертий за вагомістю результат.

Обов’язковість застосування принципу «єдиного вікна» планували впровадити з 1 лютого цього року, проте з огляду на прохання суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності термін самостійного прийняття рішення підприємством продовжено до 31 січня 2019 року.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Волинської митниці ДФС.

На Волинській митниці показник здійснених оформлень товарів за принципом «єдиного вікна» у зоні діяльності митниці протягом минулого року зріс удвічі та становив у грудні 55%, зазначено в повідомленні.

Проте з 1 лютого усе більше учасників ЗЕД обирають саме цей порядок контролю за переміщенням товарів через митний кордон України, що відповідає світовій практиці та рекомендаціям міжнародних організацій. Зокрема, Волинською митницею ДФС згідно з ним  оформлено 98% експортних та 93,8% імпортних декларацій. Загалом показник оформлень (без урахування транзиту) становить 95,6%.

Читайте також: Обладнання на 1 млн грн намагалися незаконно перевезти через кордон

«Практика митниці доводить, що застосування автоматичної системи інформаційного обміну між державними службами оптимізує терміни проходження митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного видів контролю. Через «єдине вікно» ведення зовнішньоекономічної діяльності спрощується, а корупційні ризики – зменшуються», – зазначив начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему