26 Лютого 2018
Новини

Уперше за 100 років закрився Храм Гробу Господнього

Уперше за 100 років закрився Храм Гробу Господнього

Про закриття у спільній заяві оголосили представники католицької та греко-православної громад, а також Вірменської апостольської церкви.

Такі дії спричинені протестом церков проти змін у податковому законодавстві Ізраїлю, а також  нового закону, що може дозволити державі вилучати землю у церкви. Пише ВВС Україна.

Заяву опублікували за підсумками прес-конференції, в якій узяв участь патріарх Єрусалимський Феофіл III, кустод Святої Землі від Католицької церкви Франческо Паттон і Єрусалимський патріарх Вірменської апостольської церкви Нурхан Манукян, які й підписали заяву.

Проте, як ідеться у повідомленні, прихильники законопроекту вважають, що страхи представників церков не обґрунтовані.

Нагадаємо, Храм Гробу Господнього для християн зараз вважається одним з найбільш священних у світі місць.  Його щорічно відвідують сотні тисяч паломників і туристи зі всього світу.  А тому закриття дверей сколихнуло усіх, оскільки це перший випадок з 1900 року, коли двері церкви зачинилися через політичні причини.

Читайте також: Як треба заходити до храму Божого?

Сьогодні храм розділений між кількома християнськими конфесіями: греко-православною, католицькою та вірменською, а також меншою мірою – коптською, сирійською та ефіопською.

Коли саме двері храму відчиняться знову, на цей момент невідомо.

Читайте ще: Хрестимося правильно

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему