23 Лютого 2018
Новини

За яких умов США відмовляться від ядерних крилатих ракет

За яких умов США відмовляться від ядерних крилатих ракет

США відмовляться від ядерних боєголовок у крилатих ракетах морського базування, якщо Росія буде дотримуватися умов Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД). Про це заявив заступник помічника міністра оборони з питань ядерної та ракетної оборонної політики Роберт Суфер, передає ria.ru.

«Якщо Росія почне вести переговори щодо скорочень тактичної ядерної зброї, якщо вони змінять свою агресивну геополітичну поведінку на міжнародній арені, то ми можемо поговорити про крилаті ракети морського базування», – сказав він на саміті з ядерного стримування у Вашингтоні.

Суфер розповів, що США задумали оснастити крилаті ракети ядерними боєголовками через те, що Москва нібито нарощує запаси нестратегічної ядерної зброї. «Нам потрібно було щось зробити, щоб відповісти на це, у нас не було вибору», – виправдався він.

Читайте також: У Конгресі США закликали готуватися до війни з Китаєм

США 3 лютого опублікували оновлену ядерну доктрину, в якій зазначено, що Росія може пригрозити першою завдати ядерного удару по супротивнику.

Договір РСМД (про ракети середньої і меншої дальності) не дозволяє сторонам мати балістичні ракети наземного базування і крилаті ракети з дальністю дії від 500 до 5,5 тисячі кілометрів. Документ був підписаний у 1987 році. Росія та США регулярно звинувачують одне одного в порушенні його умов.

Нагадуємо, США вирішили закупити снаряди для війни

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему