22 Лютого 2018
Новини

SpaceX засумнівалася в термінах початку експлуатації глобального інтернету

SpaceX засумнівалася в термінах початку експлуатації глобального інтернету

SpaceX Ілона Маска не вкладається в терміни проекту Starlink, що передбачає доступ до Інтернету з будь-якої точки планети. Про це йдеться в заяві, відправленій  в газету The Wall Street Journal зі штаб-квартири компанії wsj.com.

Прес-секретар компанії Джон Тейлор пояснив, що значні затримки супроводжують цей проект із самого початку. Незважаючи на те, що перші два супутники повинні вийти на орбіту вже в четвер, 22 лютого, досі відсутні остаточні інженерні та фінансові розрахунки.

Навіть за умови успішного старту глобальна мережа не запрацює до 2020 року, як планувалося спочатку, резюмували в компанії.

Читайте також: 20 тисяч вогнеметів Ілона Маска розкупили моментально

За задумом Маска, мережа Starlink повинна складатися з майже 4500 супутників, які будуть рухатися на висоті 1100– 1300 кілометрів. Ще 7500 апаратів виведуть на орбіту на висоту не більше ніж 346 кілометрів. Така кількість космічних об’єктів дозволить виходити у Всесвітню павутину з найвіддаленіших точок планети.

6 лютого SpaceX провела перший запуск надважкої ракети-носія Falcon Heavy. Вона відправила корисне навантаження – автомобіль Tesla Roadster – на витягнуту білясонячну орбіту, що перетинає траєкторії руху Землі та Марса. Центральний блок ракети не зміг приземлитися на морську платформу і розбився.

Нагадуємо, SpaceX знову відклала запуск глобального Інтернету

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему