21 Лютого 2018
Новини

90-річна запоріжанка має 72 роки трудового стажу

90-річна запоріжанка має 72 роки трудового стажу

Лікар-трансфузіолог Віра Ракитянська із Запоріжжя до сих пір продовжує працювати на обласній станції переливання крові.

У свій 90 день народження Віра Микитівна отримала не тільки квіти і подарунки. Головним сюрпризом для неї став сертифікат про рекорд. Загальний робочий стаж жінки становить 72 роки і 4 місяці! І тепер вона – головна трудівниця країни, що офіційно записано в Книгу рекордів України. Такий «подарунок» їй зробили дочка з зятем.

Розуміння того, що вона все ще потрібна своїм пацієнтам і колегам – ось що мотивує Віру Микитівну, незважаючи на свій поважний вік, відправлятися кожен день на роботу. І на пенсію вона поки не збирається.

Медицину Віра Микитівна вибрала за прикладом старшої сестри Марії та стала гінекологом. У повоєнний час батькам, ковалю і домогосподарці, було нелегко, але медичну освіту вони допомогли здобути обом дочкам. – За стільки років роботи я жодного разу не пошкодувала, що вибрала професію лікаря, – каже рекордсменка, додаючи, що з задоволенням повторила б весь цей довгий шлях.

Читайте також: Найстарша рівнянка має 24 правнуки

Гідними продовжувачами сімейної династії лікарів Віра Микитівна вважає своїх онуків – Олексія та Дмитра. Один з них реаніматолог, другий – терапевт.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему