19 Лютого 2018
Новини

Ізраїль і США випробували комплекс для перехоплення ракет у космосі

Ізраїль і США випробували комплекс для перехоплення ракет у космосі

У ніч на 19 лютого 2018 року Ізраїль за підтримки США випробував  комплекс ПВО великого радіусу дії Arrow-3, здатний перехоплювати балістичні ракети в космосі, повідомило в Twitter Міністерство оборони Ізраїлю twitter.com.

Випробування пройшло в центральній частині Ізраїлю під керівництвом концерну Israel Aerospace Industries, виробника системи. На тестах також були присутні ізраїльські військові й американські фахівці, які брали участь у розробці комплексу. Відзначається, що комплекс ПВО «виконав своє завдання».

Конструкція Arrow-3 реалізує принцип hit-to-kill, що передбачає знищення цілі безпосереднім попаданням бойової частини протиракети. Протиракети цієї системи допускають використання їх як протисупутникової зброї.

Читайте також: США вже постачають летальну зброю в Україну

У Ізраїлю є комплекси Patriot і Arrow більш ранніх модифікацій, призначені для ліквідації іранських і сирійських ракет, і батареї Iron Dome, здатні збивати реактивні снаряди малої дальності, а також комплекс David’s Sling для перехоплення ракет дальністю 70 – 300 кілометрів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему