19 Лютого 2018
Новини

Через хірургічні інструменти можна заразитися слабоумством

Через хірургічні інструменти можна заразитися слабоумством

Вчені університетського коледжу Лондона знайшли докази того, що стареча деменція може передаватися через хірургічні інструменти.

Дослідники описали вісім випадків церебральної амілоїдної ангіопатії (ЦАА) з мозковою кровотечею, яка розвинулась у пацієнтів, які раніше перенесли операцію на головному мозку. Про це пише sciencealert.com.

При церебральній амілоїдній ангіопатії уражаються судини головного мозку і відбувається накопичення амілоїдів – білків, які, як вважається, провокують розвиток хвороби Альцгеймера.

Читайте також: На Волині чоловік помер через недбалість медиків

Однак поки у хворих на ЦАА не було виявлено характерної для смертельно небезпечної деменції значної кількості тау-білка, який утворює клубки і порушує формування мікротрубочок, необхідних для транспортування речовин у клітинах.

За словами дослідників, необхідно розробити нові методи обробки хірургічних інструментів, щоб запобігти передачі патологічних білків при операціях на мозку. В той же час амілоїд стійкий до традиційних методів знезараження, зокрема кип’ятіння, сушіння та впливу формальдегіду.

Читайте також: усі статті про здоров'я та медицину

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали