15 Лютого 2018
Новини

25 років уводив собі отруту різних зміюк і гаддя

25 років уводив собі отруту різних зміюк і гаддя

А тепер учені вивчають кров американського дивака-рокера.

Данські учені скрупульозно вивчають зразки крові американського музиканта Стівена Ладвіна, шукаючи антитіла до зміїних отрут. Адже рокер зі США, який захоплюється серпентологією, останніх 25 років регулярно уводив собі отруйну слину різного гаддя. Про це пише видання The Guardian.

Зі слів дивака, він випробував на собі отрути щонайменше 35 видів отруйних плазунів, серед яких чорна мамба і кобра. Причому деякі такі його ризиковані експерименти над собою мали дуже серйозні наслідки. Так, кілька разів Стівен опинявся на лікарняному ліжку з некротичним ураженням тканин. Утім, отруту більшості смертельно небезпечних гадюк чоловік переносив нормально, а невеличкі їх дози навіть додавали йому сил і неабияк бадьорили.

Медики називають випадок Ладвіна дивом. Так, доцент кафедри фармакології Копенгагенського університету Браян Лохсе відзначає, що на місці американця більшість людей уже би померли від ураження нирок і кісток чи алергічного шоку. Тепер науковці досліджують зразки крові, спинного мозку і ДНК рокера, щоб виділити антитіла до різних зміїних отрут. Раніше для цього вдавалися до застарілих методів, відпрацьованих ще у 19-му столітті: уводили дозу отрути коням, які значно витриваліші за людей, чекали, поки в організмі тварини виробляться антитіла, і отримували сироватку.

Як наголосив доктор Лохсе: «Раніше ми використовували антитіла тварин, а тепер зразки Стіва надали нам унікальну можливість одразу отримувати антитіла, вироблені людським організмом, і копіювати їх у наш каталог».

Читайте також: Американець спалив будинок, намагаючись убити павука

Відзначається, що, попри відсутність спеціальної освіти, свого часу Стів Ладвін працював в одному з серпентаріїв Лондона, а також тримає кілька десятків холоднокровних улюбленців удома. Утім, чоловік не радить нікому проробляти із собою те, що робив він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали