15 Лютого 2018
Новини

Іран розкрив мережу ворожих ящірок-шпигунів

Іран розкрив мережу ворожих ящірок-шпигунів

Колишній начальник Генштабу Збройних сил Ірану генерал Хассан Фірузабаді заявив, що іноземці використовують ящірок для шпигунства за іранськими ядерними об’єктами. Про це він сказав в інтерв’ю іранському агентству ILNA, передає ifpnews.com.

Фірузабаді стверджує, що в Іран приїхала група людей нібито для збору грошей для Палестини. Вони стали пересуватися по країні незвичайними маршрутами, викликавши тим самим підозру в іранських правоохоронних органів. За словами генерала, замість того, щоб відправитися в Ісфахан і Тегеран, вони почали «поневірятися по пустелі».

Активістам, які повернулися в Тегеран, дозволили покинути країну, однак у них конфіскували речі, серед яких були виявлені ящірки, хамелеони і алігатори.

Генерал додав, що «шкіра рептилій здатна вловлювати ядерне випромінювання», тому іранська влада дійшла висновку, що власники ящірок були шпигунами, які намагалися дізнатися розташування уранових шахт і ядерних об’єктів Ірану.

Читайте ще: Найпопулярніші смартфони запідозрили в шпигунстві

Влітку 2015 року було досягнуто угоди між Іраном і шісткою міжнародних посередників (США, Росія, Китай, Велика Британія, Франція, Німеччина) щодо ядерної програми Тегерана. Згідно з домовленостями, Ісламська Республіка зобов’язується протягом п’яти років не збагачувати уран до рівня, що перевищує 3,67 відсотка, і перетворити завод «Фордо» в технологічний центр. В обмін на це з Ірану пообіцяли поступово зняти всі санкції.

Західні країни неодноразово звинувачували Іран у тому, що під виглядом розвитку мирного атома він розробляв власну ядерну програму. Тегеран усі звинувачення заперечує.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему