14 Лютого 2018
Новини

Найщільнішу суперземлю знайшли астрономи

Найщільнішу суперземлю знайшли астрономи

Астрономи з американського Інституту Карнегі відкрили планету, у якої найбільша щільність і маса з усіх суперземель, відомих на сьогодні.

Ця планета розташована поблизу зірки GJ 9827 в сузір’ї Риб, на відстані близько 100 світлових років від Землі, повідомляє Astronomy Now, пише nv.

Вчені на чолі з Джоан Теске вивчили три планети, відкриті телескопом «Кеплер» у системі оранжевого карлика GJ 9827. Значення маси планет вдалося визначити під час спостережної кампанії зі спектрографом PFS, встановленим на 6,5-метровому Магеллановому телескопі II, за допомогою методу радіальних швидкостей і пакетів обробки даних.

З’ясувалося, що маси деяких планет становлять 7,6, 2,65 і 4,67 маси Землі відповідно. З огляду на те, що їхні радіуси приблизно рівні 1,64, 1,29 і 2,08 радіуса Землі, астрономи дійшли висновку, що екзопланета GJ 9827d може мати велику газоподібну оболонку з високим відносним умістом водяної пари, водню і гелію.

Читайте ще: У телескопі розгледіли «різдвяну зірку»

Нові дані повинні допомогти астрономам краще зрозуміти процес, за допомогою якого такі планети формуються. Проте вчені визнають, що ці величини встановлені з великими похибками. Для перевірки гіпотез про склад екзопланет необхідні додаткові спостереження за допомогою космічних телескопів, зокрема – телескопа «Хаббл».

НагадаємоАстрономи вперше зафіксували 400-метрову міжзоряну комету

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали