14 Лютого 2018
Новини

У кого був закоханий Святий Валентин?

У кого був закоханий Святий Валентин?

Сьогодні, 14 лютого, закохані відзначають одне з найприємніших у році, свят – День закоханих, вшановуючи святого Валентина. Саме він  є покровитель люблячих сердець. Але раніше, у цей день було відзначали день Трифона, якого також вважали покровителем подружжя і сім'ї. Пише gazeta.ua.

269 року римський імператор Клавдій ІІ прагнув завоювати світ, але йому забракло воїнів. Тоді римський імператор видав указ про заборону легіонерам одружуватися. Він хотів, щоб воїнів ніщо не відволікало від ратних справ – ні сім'я, ні дружина, ні діти. Але священик Валентин, всупереч закону, вінчав усіх бажаючих. Тоді імператор розпорядився кинути непокірного священика до в'язниці. Там Валентин закохався в дочку наглядача тюрми і напередодні страти встиг залишити їй записку зі словами кохання й  підписом «Твій Валентин». Лист став початком традиції писати своїм улюбленим «валентинки» – записочки з освідченням у коханні.

Читайте ще: Чому в День святого Валентина не можна ходити на побачення

Численні факти засвідчують, що той, хто доторкнеться до скляної труни з мощами Святого Валентина, переживе велику любов, матиме щасливу сім'ю.

Нагадаємо, сьогодні День Святого Валентина – покровителя усіх закоханих!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему