14 Лютого 2018
Новини

День Святого Валентина – покровителя усіх закоханих

День Святого Валентина – покровителя усіх закоханих

День святого Валентина щороку на­буває в Україні дедалі більшої популяр­ності. Тільки-но починається лютий, як вулиці усіх міст заповнює святкова атрибутика: сердечка, валентинки, червоні повітряні кульки, звірятка.

Церква також згадує і св. Валентина, римського священика, що жив у III столітті. Св. Валентин вважається покровителем людей хворих на епілепсію і нервовохворих, а також – лікарів, що працюють з такими людьми. Окрім цього, він є покровителем людей закоханих.

Це був час переслідування християн. З того часу відомі Акти мучеників. Ці акти християни читали на своїх молитвах і це їм додавало відваги, щоб мужньо вистояти проти переслідувачів.

Одного разу на ринкову площу в Римі прийшов і християнський священик Валентин. Тут його схопили і також, нещадно б'ючи кийками, намагалися змусити зректись Христа. Але коли побачили, що немає бажаного результату - стяли його. І саме 14 лютого 269 року св. Валентин прийняв мученицьку смерть. Цей день є днем народженням святого для неба.

Після смерті він швидко став відомий через чуда, які відбувалися за його допомогою. Часто він є зображений у шатах священика, в одній руці тримає чашу - символ Євхаристії, а в другій меч - символ мученицької смерті, терпіння й мудрості. Через те, що ще за життя він прославився через чудо зцілення недужого на епілепсію юнака, св. Валентин вважається покровителем людей хворих на епілепсію й нервовохворих, а також - лікарів, що працюють з такими людьми. Ну а крім цього, він є покровителем людей закоханих.

День Святого Ваентина – покровителя усіх закоханих

Зусиллями численних засобів масової інформації, уже мабуть усі знають, що 14 лютого - це день, коли закохані отримують подарунки...

Просто любов змінює все на краще. Людина, яку люблять, стає гарнішою не лише обличчям, а й духом, її сповнює радість і бажання жити. Такі закони любові. Нас грішних любить сам Христос. Ми стаємо кращими, якщо тільки дозволимо Йому нас любити.
День Святого Ваентина – покровителя усіх закоханих

Молитва до Святого Валентина:

Святий Валентине, який був вибраний на покровителя закоханих, оберігай молодих людей, особливо тих, які закохані. Випроси їм у Бога благодаті, потрібні для того, щоб дозріли до любові: справжньої, щирої та безкорисливої.

Бережи закоханих і наречених від нищівного вогню пристрастей. Вимоли в Бога для них прагнення будувати узи любові на фундаменті Божих заповідей. Заступайся в Христа, щоб Він сам був для закоханих дороговказом І щоб Він сам зміцнював їх у хвилину слабкості.

P. S. Між іншим одні з ймовірних легендарних мощів святого Валентина зберігаються на західній Україні у місті Самборі Львівської області в церкві Різдва пресвятої Богородиці. Мощі були передані у Самборський храм у 1759 році, а до того зберігались на цвинтарі святої Присцилли у Римі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему