14 Лютого 2018
Новини

Rolls-Royce назве 5,5-метровий позашляховик «Зірка Африки»

Rolls-Royce назве 5,5-метровий позашляховик «Зірка Африки»

Британська марка Rolls-Royce опублікувала нову інформацію про свій перший позашляховик – пише motor.ru.

Передусім виробник підтвердив назву серійного автомобіля – Cullinan («Куллінан»), або «Зірка Африки», – так називався найбільший алмаз у світі.

Позашляховик Rolls-Royce буде побудований на основі тієї ж алюмінієвої масштабованої архітектури, що і седан Phantom нового покоління. Його габаритна довжина сягне 5,5 метра, при цьому з’являється і флагманська модифікація, довжина якої досягає майже шести метрів.

Очікується, що Cullinan оснастять 571-сильним турбованим двигуном V12 об’ємом 6,75 літра, восьмиступеневою автоматичною коробкою передач ZF і повним приводом. Згодом у лінійку додається і гібридна силова установка, проте точні строки запуску подібної версії поки що не називаються.

Як раніше заявили в компанії, модель хочуть зробити «справжнім позашляховиком, здатним забирати людей з опери в Альпах».

Над проектом позашляховика в «Ролл-Ройс» працюють останні кілька років. Перший прототип показали в 2015 році. Він являв собою кузов «Фантома» з підфарбованою підвіскою і великим крилом на кришці багажника. Через рік були опубліковані знімки автомобілів, обклеєні камуфляжною плівкою. Запуск позашляховика в серію керівництво Rolls-Royce затвердило на прохання численних клієнтів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали