14 Лютого 2018
Новини

Створено ідеальні ліки від грипу

Створено ідеальні ліки від грипу

Японська фармацевтична компанія Shionogi розробила препарат балоксавір-марбоксил, одна доза якого виліковує від грипу за день. Ефективність лікарського засобу, який поки не з’явився на ринку, була доведена в ході клінічних випробувань, повідомляє sciencealert.com.

Фахівці провели подвійне «сліпе» плацебо-контрольоване випробування CAPSTONE-1, в якому взяли участь 1436 осіб, хворих на грип. За такої системи не тільки хворі, але самі експериментатори під час випробувань не знають, у якій групі використовується той чи інший препарат.

Добровольців випадковим чином розподілили в три групи – в одній пацієнти одноразово брали 40 – 80 міліграмів балоксавір-марбоксилу, в другій люди лікувалися 75 міліграмами озельтамівіру протягом п’яти днів, а в третій брали плацебо (контрольна група).

Результати показали, що число пацієнтів з грипом у першій групі значно зменшилося в порівнянні з другою. При цьому час, що витрачається на знищення вірусу в організмі, становив трохи більш як 24 години. При прийомі озельтамівіру знадобилося 72 години, а при плацебо – 96 годин. Окрім того, лікування новим препаратом знижує ризик ускладнень.

Заявку на схвалення продажу балоксавір-марбоксилу Shionogi подасть цього року. Очікується, що препарат стане доступним у 2019 році.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему