14 Лютого 2018
Новини

Майнінг біткоїнів залишив Ісландію без світла

Майнінг біткоїнів залишив Ісландію без світла

Ісландія ризикує зіткнутися з перебоями в енергозбереженні через масове захоплення майном криптовалюти в країні. Такого висновку дійшла енергокомпанія HS Orka, передає bbc.com.

За словами представника HS Orka Йоханна Сігурбергссона, у разі реалізації численних проектів дата-центрів, які будуть займатися майном, електрики на їх живлення витрачатиметься більше, ніж для забезпечення житлових приміщень.

За розрахунками фірми, загальне споживання дата-центрами електроенергії сягне 840 гігават-годин на рік проти 700 гігават-годин, що пішли на живлення житлових будинків.

В Ісландії вигідно встановити обладнання для майнінгу за кількома причинами. По-перше, в державі на півночі Атлантики цілорічно стоїть прохолодна погода, тому компанії та приватні особи можуть витрачати менше коштів на охолодження обладнання. По-друге, в країні є якісні канали оптоволоконного зв’язку.

У грудні 2017 року британський портал Power підрахував, що при збереженні поточної динаміки зростання витрат електроенергії на майнінг біткоїнів до 2020 року вся світова електроенергія буде витрачена на здобуття криптовалют.

За даними Digiconomist, у цей час на виробництво криптовалют витрачається близько 31 тераватт-години на рік, що становить близько 0,14% усього електровиробництва світу. Частка витрат може здатися незначною, однак це вже більше, ніж витрати цілих країн, наприклад, Ірландії чи Нігерії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали