13 Лютого 2018
Новини

Великі міста в усьому світі будуть затоплені

Великі міста в усьому світі будуть затоплені

Група американських дослідників виявила, що до кінця століття великі прибережні міста в усьому світі, ймовірно, будуть затоплені через підйом рівня моря більш ніж на півметра. Передбачена швидка глобальна катастрофа – пише pnas.org.

Фахівці проаналізували дані супутників, отримані за 25 років, щоб побудувати кліматичні моделі, які пророкують зростання рівня моря. Виявилося, що з 1993 року підйом вод Світового океану прискорюється на додаткові 0,084 міліметра на рік. Тож в період часу 2005-2100 роки океан підніметься на 65 сантиметрів.

Кліматичні моделі, які прогнозують, що підйом рівня моря буде постійною величиною, пророкують зростання на 30 сантиметрів за той же період. У новому дослідженні вчені оцінили розширення обсягу океану через нагрівання, кількість талого льоду, а також оцінили вплив вулканів.

Причиною повеней, які вдарять по побережжю Південної Флориди, Бангладешу, Шанхая і частини Вашингтону, експерти називають катастрофічне танення льодовиків в Гренландії та Антарктиді через глобальне потепління.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали