12 Лютого 2018
Новини

США звинуватили в небажанні боротися з ІР

США звинуватили в небажанні боротися з ІР

Американські військові в Сирії цілеспрямовано уповільнюють боротьбу з бойовиками терористичного угрупування «Ісламська держава» (ІР). З таким звинуваченням виступив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, передає english.alarabiya.net.

За словами глави турецького МЗС, США нічого не роблять по відношенню до оточених джихадистів, щоб продовжувати співпрацю з сирійськими курдами. Анкара зараховує останніх до терористів і проводить проти них військову операцію.

У зв'язку з очікуваним на тижні візитом держсекретаря США Рекса Тіллерсона в Анкару Чавушоглу додав, що Вашингтону доведеться зробити конкретні кроки для відновлення довіри Туреччини, оскільки для відносин країн настав переломний момент. «Наші відносини в критичному стані. Або ми зміцнити зв'язки, або вона повністю розірветься », - заявив він.

Раніше глава МЗС Туреччини повідомляв, що США перестали постачати сирійським курдам озброєння.

Туреччина оголосила про початок операції «Оливкова гілка» проти формувань курдів в сирійському Афрін 20 січня. Анкара зараховує представників курдської партії «Демократичний союз» (PYD) і її збройних загонів народної самооборони (YPG) до терористів.

Останнім часом відносини Туреччини і США значно погіршилися. Анкара неодноразово вимагала від Вашингтону покинути схід провінції Алеппо, оскільки турецька армія планує убезпечити від курдів всю свою південну кордон з Сирією. Зокрема, звучав заклик вивести «американських військових або терористів YPG» з сирійського Манбідж, оскільки вони нападають на турецьких солдатів і допомагають їм членів Сирійської вільної армії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему