9 Лютого 2018
Новини

В Україні зафіксовано агресивний генотип вірусу кору, що дає ускладнення

В Україні зафіксовано агресивний генотип вірусу кору, що дає ускладнення

Генотип вірусу B3 (Kabul) провокує ускладнення та високий рівень захворюваності серед населення. Його зафіксовано в Одеській області. Про це зазначено на сторінці facebook Одеської обласної державної адміністрації.

На відміну від інших областей України, вірус циркулює лише в Одеській області.

«Важка ситуація з кору ускладнюється тим, що в регіоні генотип вірусу відрізняється від усієї країни. Ми віддавали зразки у Національну лабораторію України. Підтвердили більш агресивний генотип вірусу кору B3 (Kabul) тільки на території Одеської області. Через це для нас надважливо, щоб максимальна кількість людей зробили щеплення. Взагалі, у травні 2017 року охоплення імунізацією складало лише 20 %. Ми провели широкомасштабну інформаційну кампанію: ефіри, прес-конференції, робота в районах, у закладах освіти. Відтак, ми довели колективний імунітет до 93%. Зараз ми чекаємо ще додатково 9000 доз вакцини», — зауважив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов.

Зазначимо, в інших областях України циркулюють європейські зразки вірусу D8. І лише в Одеській області, окрім D8, виявили B3 (Kabul), який характеризується високою патогенністю та вірулентністю. Його агресивність дає високий рівень захворюваності та летальності.

Такі результати були лабораторно підтверджені у Копенгагені.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему