9 Лютого 2018
Новини

За схиляння до самогубства депутати ввели кримінальну відповідальність

За схиляння до самогубства депутати ввели кримінальну відповідальність

229 народних обранців підтримали цей закон.

«Прийнятий закон «Про внесення змін до Кримінального кодексу (щодо встановлення кримінальної відповідальності за сприяння вчиненню самогубства)». Законодавчим актом встановлено кримінальну відповідальність за будь-яке сприяння особі у вчиненні самогубства або спроби самогубства», - йдеться в повідомленні на сайті ВРУ.

Законодавчим актом встановлено кримінальну відповідальність за будь-яке сприяння особі у вчиненні нею самогубства чи спроби самогубства.

Також, як зазначено в повідомлені, Законом викладено частину першу статті 120 «Доведення до самогубства» Кримінального кодексу України у новій редакції, згідно з якою «доведення особи до самогубства або до замаху на самогубство, що є наслідком жорстокого з нею поводження, шантажу, систематичного приниження її людської гідності або систематичного протиправного примусу до дій, що суперечать її волі, схиляння до самогубства, а також інших дій, що сприяють вчиненню самогубства, - карається обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк».

Закон прийнято з техніко-юридичними правками.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему