3 Серпня 2018
Новини

15 причин пити пиво щодня

15 причин пити пиво щодня

Досі вважаєте, що вино – найкорисніший алкогольний напій? Помиляєтеся! За останніми дослідженнями вчених Орегонського університету пиво може похвалитися кращими характеристиками ніж вино.

Проте сильно радіти і відразу бігти у магазин за пивом не варто. Врятує вас від недуг лише якісний напій, який був приготовлений без додавання спирту. Справжнє пиво роблять з хмелю, дріжджів, води і солоду. Солод, він же пророслий ячмінь, славиться повільними вуглеводами, рослинним білком і мінеральними солями.

Чому ж корисно пити пиво?

  1. Головні переваги пива – цей напій знижує тиск і запобігає виникненню діабету.
  2. Пиво активізує виділення шлункового соку та стимулює травну систему.
  3. Пінний напій заспокоює нервову систему та приглушує біль, а також сприяє гальмуванню росту і розмноження бактерій.
  4. Пиво здатне протистояти простудним інфекціям. За давнім Скандинавським рецептом, яким користувалися ще вікінги, щоб не змерзнути в суворих морських походах, вони пів літри не фільтрованого пива розігрівали до 50 градусів, додали трохи насіння кмину, декілька горошин гірчиці та ложечку свіжого кореня хрону (можна замінити половиною чайної ложки сушеного). Тоді напій закривали кришкою, давали настоятися і пили при перших ознаках застуди.
  5. Крута піна свіжозвареного пива допомагає позбутися зморшок, якщо наносити її на обличчя у вигляді маски.
  6. Якщо полоскати волосся після миття світлим пивом, воно буде більш пружними і краще ростиме.
  7. Пиво сприяє омолодженню клітин кровоносних судин, за рахунок прискорення певних обмінних процесів в організмі.
  8. Пиво забезпечує еластичність суглобів за рахунок вмісту кремнію в легко засвоюваній формі.
  9. У пиві багато калію і мало натрію, тому в помірній кількості його можна пити тим, хто страждає на гіпертонічну хворобу і змушений обмежувати споживання солі.
  10. Калію, магнію, фосфору, заліза, міді, цинку у пиві не менше ніж в стакані апельсинового соку, з якого лікарі пропонують починати день.
  11. Напій не лише багатий на вітаміни В1 і В2. А форма у якій вони там присутні, вони добре засвоюються. Один літр цього напою забезпечить 40-60% добової потреби в тіаміні (В1) і рибофлавіні (В2).
  12. Особливо корисне пиво для любителів жирної їжі. Флавоноїд, ксантогумол, що міститься у хмелі, може повернути назад негативний ефект жирного раціону.
  13. Пиво багате аскорбіновою кислотою (її додають для запобігання окислення). Літр пінного дасть вам 70% добової дози вітаміну С.
  14. Лимонна кислота, що входить до складу пива, стимулює утворення сечі в організмі і цим попереджає появу каменів у нирках.
  15. Фенольні сполуки пива – найбільш цінні компоненти цього напою. Вони запобігають утворенню тромбів, нормалізують ліпідний обмін і захищають нас від інфарктів та інсультів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, пиво
В тему