8 Лютого 2018
Новини

Вже не аутсайдери: на Волині прийняли обласний бюджет

Вже не аутсайдери: на Волині прийняли обласний бюджет

Баталії наприкінці минулого року, суперечки між облрадою та облдержадміністрацією, бюджетні слухання – це все передувало прийняттю обласного бюджету, за який врешті депутати проголосували сьогодні, 8 лютого, під час позачергової сесії Волинської облради.

Бюджет прийняли у редакції, яку запропонувала постійна депутатська комісія бюджету, фінансів та цінової політики облради.

Доходи обласного бюджету на 2018 рік складатимуть 8,382 мільярда гривень, із яких 6,75 мільярда гривень – це доходи загального фонду та 1,632 мільярда гривень – доходи спеціального фонду обласного бюджету.

Профіцит загального фонду обласного бюджету затвердили в розмірі 63,664 мільйона гривень, а дефіцит спеціального фонду обласного бюджету становитиме 63,664 мільйона гривень.

На реалізацію цільових регіональних програм передбачено 70,723 мільйона гривень.

«Ми підійшли зважено до питання обласного бюджету. Від того, що не прийняли його раніше, нічого не втратили. Були проведені бюджетні слухання, приймаємо бюджетний регламент. Обласна рада буде дійсно працювати як орган, якому волиняни довірили розпоряджатися коштами. Надіюся, що  бюджет на наступний рік ми приймемо до кінця цього року», – прокоментував голова Волинської облради Ігор Палиця.  

Нині вже екс-голова бюджетної комісії, депутат облради Андрій Турак, додав, що, працюючи над проектом обласного бюджету, виявили чимало недоліків. За його словами, мінімум 50 мільйонів гривень можна було б використовувати ефективніше.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему