8 Лютого 2018
Новини

Понад сотня волинян загинула минулого року через кримінал

Понад сотня волинян загинула минулого року через кримінал

На Волині рівень злочинності у 2017 році дещо знизився у порівнянні з 2016 роком.

Про це повідомив начальник Головного управління національної поліції у Волинській області Петро Шпига, звітуючись за роботу у минулому році під час позачергової сесії Волинської облради.

Так, кількість крадіжок зменшилася на 20,1 відсотка (5661 проти 7085). Минулого року на Волині було скоєно 16 умисних убивств, 6 згвалтувань. У 2016 році ці цифри становили – 23 та 12 відповідно.

Загинуло 113 громадян унаслідок учинення відносно них кримінальних правопорушень.

Найбільше осіб, а це 5367, потерпіло від крадіжок, 744 – від шахрайств, 443 – у результаті ДТП, 282 – від грабежів, 47 – від розбоїв, 40 – від умисних тілесних ушкоджень, 38 – у результаті умисних убивств, 6 – від зґвалтувань. Скоєно 20 злочинів, пов’язаних із насильством у сім’ї. Також зафіксовано  6 фактів торгівлі людьми або інших незаконних угод щодо передачі людини.

Як зазначив начальник ГУНП, на Волині діятимуть поліцейські станції. Загалом їх планують створити 38. Перші чотири запрацюють у Луцькому та Горохівському районах.

За словами Петра Шпиги,  поліцейська станція об’єднуватиме спільну роботу дільничних офіцерів, груп швидкого реагування та громади. Їх створять у найбільших населених пунктах Волині.

Також невдовзі в області може почати роботу єдиний контактний центр «102» та єдиний ситуаційний центр для правоохоронців.

У Нововолинську вже у цьому році планується розпочати роботу патрульної поліції. У той же час Петро Шпига зауважив, що у Луцьку лише 4 екіпажі патрульної поліції. Нагадаємо, що охочих працювати патрульними бракує вже давно.



 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему