8 Лютого 2018
Новини

Лікарю з Львівщини не дадуть держстипендію через смертельний випадок з дитиною

Лікарю з Львівщини не дадуть держстипендію через смертельний випадок з дитиною

«Відкликаємо головного лікаря Жидачівської центральної районної лікарні з переліку кандидатів на державну стипендію видатним діячам охорони здоров’я», написала на своїй сторінці у facebook виконувач обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

Як зазначено в повідомленні, влітку в лікарні помер 12-річний хлопець. 7 грудня комісія МОЗ дійшла висновку, що дитина померла саме через недбалість лікарів.

«Ми дізналися про ситуацію пізніше, ніж подали кандидатури стипендіатів на розгляд Кабміну. Проте вважаємо неприпустимим, щоб в українській лікарні могла трапитися подібна ситуація.

Сьогодні на Уряді прийняли рішення звернутися до Президента з пропозицією вилучити головного лікаря зі списку стипендіатів в Указі», - написла Супрун.

Чиновниця також подякувала усім, хто привернув увагу до цієї проблеми.

«Ми працюємо, щоби в майбутньому запровадити ліцензування для медиків. Щоби кожен лікар отримував ліцензію на роботу і це було б гарантією його фаховості. Якщо він порушує стандарти надання допомоги - він втрачає ліцензію, як це працює в розвинених країнах. Ми готові змінювати систему, визнавати проблеми та робити все, щоб вони не повторювалися в майбутньому», - резюмувала головний медик країни.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему