8 Лютого 2018
Новини

Бідний чи багатий - Facebook все буде знати

Бідний чи багатий - Facebook все буде знати

Компанія Facebook запатентувала статистичну методику, яка дозволить визначати соціально-економічний клас користувачів зважаючи на їх утворення, місця проживання та історії поїздок. Про це в своїй статті повідомили аналітики CBInsights.

Відповідно до патенту, система зможе вгадувати, до якого класу - середнього або вищого належить даний користувач. Для цього вона буде застосовувати так зване" дерево рішень "- інструмент, який використовується при складанні статистики та аналізу даних.

Система буде враховувати дані користувача, які є в розпорядженні Facebook. Соціально-економічне становище буде залежати від віку людини, рівня його освіти, місця проживання, кількості гаджетів, наявності власного житла, регулярності користування інтернетом і історії подорожей.

В компанії Facebook підкреслили, що патент спрямований на «третю сторону, яка прагне до підвищення обізнаності про продукти або послуги онлайн-користувачів» (наприклад, приватні корпорації та благодійні організації).

Даний патент Facebook оприлюднив разом з іншими патентами по відстеженню емоцій користувачів. Можливо, компанія намагається отримати більш детальну інформацію про те, як їх користувачі реагують на різні оголошення, контент і тому подібне.

Крім того, для навчання класифікатора атрибутам, пов'язаних з різними соціально-економічними класами, система буде містити глобальну інформацію про дослідження ринку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему