8 Лютого 2018
Новини

Стартувала кардинальна «автобусна» реформа

Стартувала кардинальна «автобусна» реформа

Вона зобов’яже перевізників оновлювати автопарк, виводити на лінії транспорт для перевезення осіб з інвалідністю, а також запровадити спрощену процедура подання документів і поступовий перехід на електрону систему конкурсів.

Про це йдеться сторінці міністра інфраструктури України Володимира Омеляня у Facebook.

«Учора Урядом було схвалено зміни до постанов Кабінету Міністрів України, які дозволять змінити ситуацію на ринку регулярних автобусних перевезень. Дані рішення стосуються проведення конкурсу на регулярних автобусних маршрутах та правил надання послуг на автомобільному транспорті, які спрямовані на покращення безпеки та якості перевезень, а також створення належних умов для людей з інвалідністю», - йдеться в повідомленні.

За словами міністра, зокрема практичні зміни полягають в запровадженні конкурсу на міжобласні автобусні маршрути за заявницьким принципом, а також створення вимог щодо обов’язкової наявності на міських і приміських маршрутах автобусів пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю у кількості 35% до кінця 2019, а з 2020 року - 50%.

Крім того, перевага на конкурсі надаватиметься перевізнику, що пропонує низькопольні автобуси, електробуси, автобуси з більшою категорією екологічності (Євро 3-Євро 6).

До речі, перевізнику, який працював на маршруті без порушень, надається право продовжити дозвіл ще на 5 років за умови інвестування в оновлення автопарку.

Також передбачається спрощення процедури відкриття нових автостанцій та врегулювання давно існуючої проблеми взаємовідносин перевізників та автостанцій.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему