8 Лютого 2018
Новини

8 лютого: кого привітати з днем ангела

8 лютого: кого привітати з днем ангела

Цього дня відзначають іменини Марія, Аркадій, Іван, Петро.

Як ім’я вплинуло на формування характеру нинішніх іменинників та яка доля чекає на «винуватців свята»?

МАРІЯ

Ім’я має давньоєврейське походження. Існує кілька значень імені - гірка, улюблена, уперта.

Марія – добра, ніжна, спокійна дівчинка. У неї улюблене заняття – побути нянькою для маленьких дітей. Дуже вразлива, важко переживає навіть невелике зауваження на свою адресу. У той же час у її характері присутні твердість, достоїнство, здатність постояти за себе.

Дії її іноді носять імпульсивний характер. Відповідально ставиться до навчання в школі й завжди старанно виконує домашні обов’язки. Однолітки цінують її за працьовитість, здатність виявити співчуття.

АРКАДІЙ

Ім’я Аркадій має грецьке походження – «щасливий», «блаженний», бо територія Аркадія  асоціювалася колись зі щасливим і легким життям. Аркадій – це творча людина. У нього пристрасна душа, яка зневажає монотонність, його енергійність і бажання весь час діяти знаходять будь-яку мотивацію, щоб рухатися вперед. У нього багата уява, він рідко сумує, але його активність може мати різні для нього наслідки. У дитинстві Аркадія краще виховувати за чітко визначеними принципами. Аркадію подобається бути визнаним і корисним. Він має авторитет як і у веселої молоді, так і у наукової інтелігенції. У справах сердечних Аркадію найскладніше, він дуже схильний до спокус і любить увагу, тому часто не відрізняє флірту від справжніх і щирих почуттів. Аркадій шукає чарівну супутницю, яка буде робити його світ саме таким, який йому найбільш комфортний.  Аркадій більш прихильний до творчих професій, може стати як актором, так і журналістом, а знання психології дають йому прекрасний шанс зробити кар’єру дипломата.

ІВАН

Це ім’я має стародавню форму Іоанн давньоєврейського походження, що означає «Яхве (Бог) змилостивився, помилував».

Хлопчики з таким поширеним ім’ям можуть мати різний характер. Вони можуть бути тихими й непримітними, непосидами й бешкетниками. В Іванах можливе поєднання найрізноманітніших якостей: сили й слабкості, добра й жорстокості, ніжності й гніву.

В Іванів надзвичайно широке коло інтересів і захоплень, вони багато за що беруться й багато чого їм вдається зробити. Івани трапляються серед людей різних професій, вони можуть бути лісорубами, поетами, льотчиками, лікарями, вантажниками. Відкриті всьому світу.

Завжди в курсі справ своїх родичів і близьких знайомих. За столом прагнуть зібрати численну компанію й повеселитися від душі. Івани, як правило, щедрі, але бувають і скупі. Серед захоплень неодмінно футбол, риболовля. Політичні події теж не залишають їх байдужими.

ПЕТРО

Ім’я Петро має давньогрецьке походження, в перекладі означає «камінь», «скеля», також трактують як «твердий», «надійний», «непохитний».

Петро – допитливий хлопчик. З раннього віку він починає мучити батьків запитаннями. Його цікавить усе: навіщо будують гнізда пташки, де вночі перебувають трамваї, як улаштований будильник. Маленький Петро музично обдарований, у нього може бути непоганий голос. Батькам було би непогано віддати сина в музичну школу.

Петро навчається легко й не завдає клопоту вчителям. Замолоду часто колекціонує фотографії артистів і музичні записи співаків.

Володар імені Петро мужній чоловік, хоча часом може вести себе дуже авторитарно, насилу приховує свою емоційну природу. При цьому він приємний, ніжний, темпераментний і щедрий, сердечна людина. Образ, який Петро намагається донести до інших, є правильним, показовим, з його точки зору, йому потрібно, щоб ним захоплювалися і визнавали його гідності. Для досягнення цієї мети він проявить всю свою непохитну волю. Петро досить непоганий працівник, але його працездатність залежить від рівня мотивації і від його настрою. Власник цього імені володіє всіма необхідними якостями організації, проте не завжди це вдається йому добре. Він навіть трохи пихатий, хоча залишається наївним. Якщо його досягнення в відповідності зі своїми цілями збігаються, то з цього може вийти толк. Петро може здатися самовпевненим, егоцентричним і запальним, хоча це ще не означає, що він стане менш сором’язливий. Цьому чоловікові краще доручати різні справи, попередньо обговоривши з ним всі необхідні аспекти. Було б бажано, щоб у маленького Петра були брати або ж сестри, щоб батьки заохочували їх до участі в груповій діяльності, оскільки хлопчик Петя може подумати, що світ обертається навколо нього. Це дозволить йому дізнатися про себе побільше і проявити певні таланти за участі в колективній роботі. Театральний гурток допоможе хлопчикові розвинути здібності. Петро цінує красу, чистоту і чесність, має схильність до подорожей і польоту фантазії, любить спілкування. У сердечних справах він є ідеалістом, має високі очікування від свого партнера. У сім’ї він вважає за краще домінувати і очікує від дружини безмежну відданість. Він прагне багато разів подумати, перш ніж зайнятися чим-небудь. У професійному плані Петро надає перевагу професіям, де він може бути максимально вільним. Йому підійдуть адміністративні посади, він може зробити кар’єру в готельному і ресторанному бізнесі, юриспруденції, в тих областях, де потрібно контактувати з людьми.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему