7 Лютого 2018
Новини

Мусульманам не рекомендують використовувати ліву руку

Мусульманам не рекомендують використовувати ліву руку

Турецьким мусульманам не рекомендується використовувати ліву руку для прийому їжі і пиття, передає sozcu.com.tr.

У ній вказується, що пророк Мухаммед, встановлюючи загальні принципи щодо прийняття їжі, «не вважав використання лівої руки приємним». «Лівою рукою їдять і п'ють шайтани, тому він вчив їсти і пити правою рукою», - йдеться в повідомленні.

Батькам-мусульманам порадили вчити цьому дітей з раннього віку. Відзначається, що використовувати ліву руку для їжі і пиття допустимо лише в тому випадку, якщо у людини є фізичні недоліки.

Це ще не всі дивні закони цієї крани. Нагадаємо, у грудні минулого року в Туреччині видали релігійний указ про розлучення. Згідно з документом чоловік, який назвав свою дружину сестрою або матір'ю, вважається розведеним з нею.

При цьому раніше управління у справах релігії видало указ про розірвання шлюбу, на підставі якої подружжя може розлучитися по телефону, факсу або ж електронною поштою. Для цього чоловік повинен тричі вимовити або ж написати слово «розлучення» (talak - розлучення (за шаріатом)). Однак дружина повинна переконатися, що це повідомлення було відправлено її чоловіком.

Довідково:

В ісламі особлива увага приділяється правій і лівій стороні людського тіла. При здійсненні так званих «чистих» справ (їжа, питво, одягання) перевага віддається правій руці, при цьому під час здійснення «брудних справ» (роздягання, підмивання) необхідно використовувати ліву руку. Зокрема, в переказі говориться, що пророк Мухаммед використовував ліву руку для справ, що «завдають незручність». Таким чином, мусульманам рекомендується входити в туалет, виходити з мечеті, знімати одяг і взуття з лівої сторони. Крім цього, з лівої ноги слід заходити в ті місця, де є алкогольні напої, а виходити з них бажано з правої ноги.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему