6 Лютого 2018
Новини

Через мороз можуть скасувати Олімпійські ігри-2018?

Через мороз можуть скасувати Олімпійські ігри-2018?

А саме, змагання з лижних гонок на Олімпійських іграх в Пхенчхані

Як заявив президент Міжнародної федерації лижного спорту (FIS) Джанфранко Каспер, якщо температура опуститься нижче 22 градусів морозу змагання з лижних гонок на Олімпійських іграх в Пхенчхані можуть бути скасовані. Пише segodnya.ua.

«У FIS є правила, згідно з якими при температурі мінус 22 градуси змагання з лижних гонок можуть не відбутися, якщо так вирішать директор гонки і лікарі», – розповів Каспер.

Він також додав, що при цьому важливо, якою буде вологість.

«Якщо низькою, то змагання можуть проходити і при мінус 30 градусах, в іншому випадку мінус 22 – граничний показник. Тут вологість досить висока», – зазначив він.

Синоптики ж обіцяють, що найближчими днями в Пхенчхані значно потеплішає і температура коливатиметься в районі нуля градусів. Проте глядачам на церемонії відкриття Олімпійських ігор 9 лютого організатори видадуть спеціальний набір теплих речей(пончо, ковдру, грілку, гарячі пакети для рук і ніг, а також шапку), аби ті почувалися комфортно за таких погодних умов. 

Ситуація ускладнюється тим, що 35-тисячний стадіон у Пхенчхані, де пройдуть урочистості, не обладнаний дахом. Будівництво арени тривало два роки і обійшлося в 58 млн доларів. Організатори вирішили заощадити на будівництві покрівлі час і гроші.

Нагадаємо, Олімпійські ігри в Пхенчхані відбудуться з 9 по 25 лютого. Останніми днями в олімпійській столиці встановилася морозна погода, у вівторок температура впала до мінус 20 градусів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему