6 Лютого 2018
Новини

24 кримінальні провадження про незаконний видобуток бурштину розслідує волинська поліція

24 кримінальні провадження про незаконний видобуток бурштину розслідує волинська поліція

У ході розслідування цих проваджень минулоріч проведено низку результативних обшуків, під час яких вилучено понад півтори тонни каміння бурштину та обладнання для його обробітку.

Про це йшлося у прокуратурі Волині під час засідання міжвідомчої робочої групи з питань протидії незаконному видобутку бурштину на території області.

Інформує прес-служба прокуратури області.

Як розповів перший заступник прокурора області Віктор Швидкий, завдяки вжитим заходам на території області упродовж минулого та поточного років не допущено масового видобутку бурштину. Зокрема, у минулому році територіальними органами поліції виявлено 9  випадків спроб незаконного видобутку бурштину та 10 випадків незаконного зберігання бурштину.

А, впродовж 2017 року у двох провадженнях за фактами незаконного видобутку бурштину обвинувальні акти скеровано до суду, винні особи засуджені до покарання у виді штрафу.

Наразі територіальними органами поліції розслідується 24 кримінальних провадження про незаконний видобуток бурштину та незаконне його зберігання.

Зараз в області постала проблема забезпечення належного постійного патрулювання місць видобутку бурштину. Задля її вирішення прокуратурою області скеровані відповідні листи керівництву Національної поліції України та Національної гвардії, йдеться в повідомленні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему