2 Лютого 2018
Новини

Що подивитися в кіно 2-7 лютого

Що подивитися в кіно 2-7 лютого

1 лютого на екрани українських кінотеатрів вийшли п’ять нових фільмів.

«Зменшення» (Downsizing)

США, Норвегія, 2017

Соціальна фантастика

Режисер: Олександр Пейн

У ролях: Метт Деймон, Крістоф Вальц, Крістен Віг, Хонг Чау

Режисер і сценарист Олександр Пейн, причому як сценарист він досяг успіху набагато більше – за «Нащадків» і «На узбіччі» у нього є по «Оскару», зняв фантастику, комедію і драму в одному флаконі.

Коли герой Мета Деймона в надії на щасливе і багате майбутнє відправляється на процедуру зі зменшення свого тіла і таки стає карликом – це фантастика. Коли його дружина, яка мала стати крихітною разом з ним, в останній момент раптом відмовляється – це драма. А він при цьому вже хлопчик-мізинчик – тут починається комедія... І нові маленькі друзі підбадьорюють: «Вважай, що це перезапуск».

До речі, якщо у Деймона запитають «на які жертви ти пішов заради ролі», він може сміливо відповідати: «Став лисим». Але, між нами кажучи, міцний горішок з нього ніякий – лисина його не прикрашає.

«Брейвен» (Braven)

Канада, 2018

Бойовик

Режисер: Лін Одінга

У ролях: Джейсон Момоа, Джилл Вагнер, Занн МакКларнон, Гаррет Діллахант

Глава сімейства такий собі сучасний вікінг – бородатий, довговолосий, м’язистий, але сімейний лісник Джо Брейвен (до речі, його зіграв той самий Кхал Дрого з «Гри престолів»). Його маленькі радості – грати з донькою і дружиною в сніжки – розтоплюють Блакитні гори на кордоні США та Канади, поки його самого не спробують викурити з дому.

Як виявилось, один з його підлеглих, окрім того, що відвозить у місто дерева, які рубає Джо, працює ще і наркокур’єром. Потрапивши в аварію, він разом з подільником ховає товар у будинку Брейвена, коли того не було вдома. Але Джо знаходить наркоту, і спроби банди повернути своє нариваються на його стріли, кулі й кулаки...

Домашній вікінг стає неприборканим і диким, захищаючи свій будинок і рідних. До речі, у цього бойовика із жорсткими чоловічими «розмовами» досить високий рейтинг очікування – 8,5 з 10 за версією IMDb.

«Гра Моллі» (Molly’s Game)

США, 2017

Біографічна драма

Режисер: Аарон Соркін

У ролях: Джессіка Честейн, Ідріс Ельба, Кевін Костнер, Майкл Сера

Картина заснована на реальній історії Моллі Блум і її автобіографічній книзі. Вона була спортсменкою-невдахою, так і не потрапила в олімпійську збірну з гірськолижного спорту через важку травму, а стала принцесою покеру. В її підпільному покерному клубі шампанське лилося рікою, а ставки були такі високі, що їх могли собі дозволити тільки кінозірки, режисери та бізнес-магнати...

Але, як виявилося, не тільки. В її казино входила і російська мафія, про що згодом пронюхує ФБР і заводить на неї справу. Вона заручається допомогою крутого адвоката Чарлі Джеффі, який примудряється домовитися про те, щоб в обмін на свободу і гроші Моллі віддала жорсткі диски і цифрові записи азартних ігор. Але чи піде на таку гру Моллі Блум?

«Молодий Годар» (Leredoutable)

Франція, 2017

Біографічна мелодрама

Режисер: Мішель Хазанавічус

У ролях: Луї Гаррель, Стейсі Мартін, Береніс Бежо, Грегорі Гадебуа

Фільм присвячений кінорежисеру «нової хвилі». Тут показаний період захоплення Жана Люка Годара однією з актрис і його майбутньою дружиною Анною. Яка потім написала про це книгу, що стала ґрунтом для екранізації. Якщо конкретно: Париж, 1967 рік, Годар працює над фільмом «Китаянка», де грає Анна Вяземська – жінка, яка молодша за нього на 20 років і в яку він закоханий. Він готовий з нею одружитися, нехай це і викличе скандал, як і його фільм.

У цей період його взагалі охоплює революційний настрій, у травні 1968 року він навіть приєднується до революційних рухів у Франції. Ось тільки потім сам собі хоче відповісти на запитання: він насправді революціонер чи все ж робить це, бо так модно ...До речі, сам Годар сказав про цю картину: «Дурна, дуже безглузда ідея», при тому, що вона на Каннському кінофестивалі була номінована на «Золоту пальмову гілку».

«Крутий татусь» (Daddy Cool)

Франція, 2017

Комедія

Режисер: Максим Говаре

У ролях: Венсан Ельбаз, Лоранс Арне, Жан Франсуа Кейрі, Грегорі Фетуссі

Легку французьку комедію дивитися так само легко, як пити їхнє вино. Хоча осад все ж є, тому що ситуації хоч і комедійні, але дуже характерні й для українського суспільства. Мод – розумниця, красуня, трудяга, а він – альфонс, якому приємно і зручно бути поряд з нею, точніше навіть – жити в її квартирі. Але чим більше вона замислюється про повноцінну сім’ю, а не співжиття, тим більше розуміє, що як чоловік і батько цей Адріан – ніякий. Пора шукати заміну. Тільки ось причепа Адріан ніяк не хоче відклеюватися. Він раптом розвів бурхливу діяльність, навіть організував удома дитячі ясла...

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему