2 Лютого 2018
Новини

У секс-іграшках знайшли нову небезпеку

У секс-іграшках знайшли нову небезпеку

Фахівці з кібербезпеки виявили нові небезпеки в програмному забезпеченні секс-іграшок. Як сказано в звіті команди SEC Consult sec-consult.com, завдяки підключенню до Всесвітньої павутини одиничний злам інтимного гаджета може стати фатальним для всієї системи в цілому.

Виявлені уразливості в програмному забезпеченні секс-гаджетів дозволяють зловмисникам підключати ділдо до проведення DDos-атак, а також брати їх під повний контроль під час використання. Наприклад, прилад Vibratissimo, будова якого дозволяє носити його під одягом, може запустити будь-який власник гаджета з функцією Bluetooth і 4G. Для цього йому навіть не потрібно особисто знати власника вібратора або перебувати поруч із ним.

Крім того, хакери можуть безперешкодно отримати через цей пристрій доступ до будь-якої інформації про людину, що зберігається в додатку на телефоні: адреси пошти, розшифровані паролі, дані про орієнтацію, фотографії, повідомлення із чату і так далі.

У Twitter звіт став причиною бурхливих обговорень. «Якщо все, що сказано в документі, правда, то не можна назвати це інакше ніж професійною халатністю. Сподіваюся, клієнти Vibratissimo беруть це до уваги і вимагають або вживають відповідних заходів безпеки», – написала одна зі стурбованих блогерок.

Уразливості в секс-гаджетах неодноразово ставали приводом для обговорення в Мережі. В кінці 2017 року користувачі додатка Lovense Remote, призначеного для віддаленого управління подібними іграшками, поскаржилися на те, що сервіс записує на диктофон усе, що відбувається з вібраторами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему