2 Лютого 2018
Новини

Українці масово продовжують виїжджати за кордон

Українці масово продовжують виїжджати за кордон

Національний банк України у найближчі роки прогнозує зростання трудової міграції українців за кордон у зв'язку з відкритістю кордонів Польщі. Крім того, така тенденція пов’язана зі збільшенням кількості студентів, які отримують освіту за кордоном. Пише УНІАН.

«Міграційні процеси можуть посилитися в найближчі роки... З 1 січня 2018 року в Польщі були введені нові правила, які дозволяють громадянам України працювати там 9 місяців протягом року... Додатковим ризиком активізації трудової міграції з України є збільшення кількості студентів, які отримують освіту за кордоном», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляли ЗМІ, станом на кінець 2017 року  всього 8 мільйонів українців живуть за межами країни. Зокрема:  4,4 млн проживає в Росіх, по 1,2 млн - в Канаді і в Польщі, 940 тис - в США, 500 тис - в Бразилії, в Італії проживає 231 тисяча українців, а в Німеччині - 230 тисяч.

72% українських мігрантів задоволені своїм становищем.

Найбільше мігрантів - жінки у віці близько 32 років. 57% українців працюють, 7% - зараз в пошуках роботи, а 6% - є студентами. 18% працевлаштованих українців зайняті в IT-індустрії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему